Yusuf Karadogan – Forum USA
Koronavirüs’ün etkisini daha iyi görebilmek için George Floyd’un ölümü ile ülke çapında başlayan protestolara ve polis vahşetine yorum yapılmadan tamamlanan röportajların sonucu, NORC tarafından Chicago Üniversitesi’nde yürütülen COVİD Yanıt Takip Çalışması’ndan geliyor. 2018’De yetişkin Amerikalıların sadece yüzde 14’ü mutsuz olduklarını dile getirirken, yüzde 31 çok mutlu olduklarını söylüyordu ve 2018’de Amerikalıların yüzde 23’ü bazen yalnız hissettiklerini söylemişken, bu durum 2020’de yüzde 50.
Güney Carolina, Greenville yakınlarında yaşayan 47 yaşındaki Lexi Walker, bu yıl için endişeli ve depresif olduğunu söyledi. 2019’un sonlarında Güney Carolina’ya dönen Lexi’nin önce kedisi sonra da Babası 2020’nin Şubat ayında öldü. Kendisini rahatlatmak için dışarı çıkan ve sosyalleşmek için planlar yapan Lexi’nin bu sefer de karşısına koronavirüs çıktı.
Salgın başladığından beri mutluluk için çalışmalar yapan California Riverside Üniversitesi’nde psikoloji profesörü Sonja Lyubomirsky bazı insanların geçen yıldan biraz daha mutlu olduğunu farketti ve “Her şeye rağmen ilerliyoruz. İnsan, son derece dayanıklıdır ve her şeye adapte olabildiğine dair çok sayıda kanıt var” dedi.
Anketler sonucunda Amerikan halkı, gelecek nesilin yaşam standartı konusunda son 25 yıl da olduğu kadar iyimser olamadı. Amerikalıların sadece yüzde 42’si çocuklarının ebeveynlerinin yaşlarına ulaştıklarında yaşam standartlarının daha iyi olabileceğine inanıyor. 2018’de bu oran yüzde 57 idi.
Başkan John F.Kennedy’nin 1963’teki suikastından ve 11 Eylül terörist saldırılarından sonra yapılan anketler ile şu anki anket karşılaştırıldığında bizlere, Amerikalıların şu an eskiye göre daha fazla şaşkınlık hissine kapılması ile birlikte çok fazla sigara içme ve sarhoş olma isteğinin de arttığını bildiriyor.