Geçtiğimiz 25 Mayıs’ta Amerika’nın Minneapolis kentinde siyahi George Floyd’un boğazına diziyle bastırarak öldüren Chauvin, cinayetle yargılanıyordu. Olayın görüntülerinin sosyal medya yayılmasının ardından Amerika başta olmak üzere birçok ülkede ırkçılık karşıtı protestolar başlamıştı.
Reuters’ta yer alan habere göre, Floyd’un ölmesine neden olan polis memuru 44 yaşındaki Derek Chauvin’in kefaletle serbest bırakıldığı belirtildi.
İkinci dereceden cinayetle suçlanan Chauvin, Oak Park Heights’ta bulunan maksimum güvenlikli bir hapishanede kalıyordu.
Chauvin’in kefaleti 1 milyon dolar olarak belirlendi ve şartlı kefaletle serbest bırakıldı. Mahkemeye gönderilen belgeye göre, Chauvin için Allegheny Casualty tarafından garanti edilen tahvil yayınlandı.
Chauvin’le aynı anda olay yerinde bulunan diğer 3 polis memuru Thomas Lane, Tou Thao ve J. Alexander Kueng ise cinayete yardım ve yataklık etmekle suçlanıyordu. Üç polis memuru önceki aylarda kefalet karşılığı serbest kalmıştı.