No Result
View All Result
Forum USA
Advertisement
  • Anasayfa
  • ABD
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR – SANAT
  • SPOR
  • YAŞAM
  • TEKNOLOJİ
  • TÜRK TOPLUMU
  • RÖPORTAJ
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • ABD
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR – SANAT
  • SPOR
  • YAŞAM
  • TEKNOLOJİ
  • TÜRK TOPLUMU
  • RÖPORTAJ
  • Yazarlar
No Result
View All Result
Forum USA
Anasayfa ABD

Washington’da Trump taraftarları kongre binasını bastı

Seçilmiş Başkan Joe Biden'ın tescil oturumunun yapıldığı Kongre binası Başkan Donald Trump taraftarları basıldı. Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Kongre polisi göstericilerle mücadele etmek için destek kuvvet istedi. Öte yandan Başkan Yardımcısı Mike Pence, Başkan Trump'ın seçici kurul oylarını tasdik etmeme yolundaki çağrısını geri çevirdi. Pence güvenlik gerekçesiyle Kongre binasından çıkarıldı. Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Adam Kinzinger, "Bu bir darbe teşebbüsüdür" değerlendirmesi yaptı.

6 Ocak 2021
Washington’da Trump taraftarları kongre binasını bastı
Share on FacebookShare on TwitterShare on WhatsappShare on LinkedinShare on Email

Başkan Donald Trump’ın başkent Washington DC’deki “Amerika’yı Kurtar” adlı mitinginin ardından ortalık karıştı. Mitingin ardından Trump destekçileri, 3 Kasım’da Başkan seçilen Joe Biden’ın tescil oturumunun yapıldığı Kongre binasını bastı.

Ülkede gerilim had safhada… Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, kent genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Çarşamba 23:00’ten perşembe sabah 06:00’ya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Capitol olarak adlandırılan Kongre binasında görev yapan polislerin destek kuvvet istediği belirtildi. Sosyal medyada Trump destekçilerini Kongre binası içinde gösteren fotoğraflar yayınlanıyor.

Başkan Yardımcısı Mike Pence’in güvenlik nedeniyle Kongre binasından çıkarıldığı açıklandı.

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Adam Kinzinger, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Bu bir darbe teşebbüsü” ifadesini kullandı.

HİLE İDDİASINI TEKRAR ETTİ

Başkan Trump miting sırasında seçimlerde hile yapıldığına dair iddialarını yineleyerek, “Asla pes etmeyeceğiz, asla kabul etmeyeceğiz, işin içinde bir hırsızlık olduğunda kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETÇİ SENATÖRLERİ SUÇLADI

Trump, konuşmasında Cumhuriyetçi senatörlerin Demokratlara göz yumduğunu belirterek, “Bunlardan çok var. Harika olanları da var ama bir sürü zayıf olan var. Demokratlar sınırları açarken, orduyu yıkarken ve Amerika’yı sonlandırırken görmezden geldiler. Mücadele etmeyenleri ön planda tutmalıyız. Onların kim olduğunu size söyleyeceğiz” dedi.

PENCE DOĞRU OLANI YAPARSA…

Başkan Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in doğru olanı yapması halinde seçimi kazanacaklarını ifade ederek, “Umarım Mike doğru olanı yapacaktır. Umarım öyledir. Çünkü Mike Pence doğru şeyi yaparsa seçimi kazanırız. Başkan Yardımcısı Pence’in yapması gereken tek şey, belgeyi yeniden onaylamak için eyaletlere geri göndermek ve biz başkan olacağız ve sizler en mutlu insanlar olacaksınız” dedi.

PENCE’TEN TRUMP’A VETO

Başkan Yardımcısı Pence ise Trump’ın çağrısını geri çevirdi ve Kongre’nin Joe Biden’ın seçim zaferini onaylamasına engel olmayacağını belirtti. Mike Pence, “Anayasa, hangi seçici kurul oyunun sayılacağı, hangi seçici kurul oyunun sayılmayacağını belirlemek üzere tek taraflı yetki kullanmamı kısıtlıyor” açıklamasında bulundu.

Pence konuşmasında “Anayasa’yı destekleyeceğime ve savunacağıma dair yemin ettim” ifadesini de kullandı.

GÖSTERİCİLER KONGRE BİNASINI BASTI

Başkent Washington DC’de toplanan Trump destekçileri, Trump’ın Beyaz Saray yakınlarındaki Ellipse’de yaptığı konuşmanın ardından Kongre binasına yürüdü.

Protestocular, seçimlerin sonuçlarının resmileşmesine yönelik oturumun yapıldığı Kongre binası önünde zaman zaman karşıt gruplar ve polis ile karşı karşıya geldi ve arbede yaşandı.

Bir grup protestocunun barikatları yıkarak Kongre binasına girmek istemesinin ardından, polis binaya giriş ve çıkışları güvenlik nedeniyle kapattı. Buna rağmen bazı göstericiler kongre binasına girmeyi başardı.

Öte yandan Temsilciler Meclisi üyelerinin ofislerinin bulunduğu Cannon binası da kısa süreliğine tahliye edildi.

 

Etiketler: PENCETrump

İlgili Haberler

Araştırma yayımlandı: Kovid-19 sivrisinekler yoluyla bulaşamaz
ABD

Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 515 bine yaklaştı

2 Mart 2021
Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, görevine bugün veda ediyor
ABD

Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, görevine bugün veda ediyor

2 Mart 2021
California’da kaza: 15 ölü
ABD

California’da kaza: 15 ölü

2 Mart 2021
İlk uzay oteli 2027’de açılacak
ABD

İlk uzay oteli 2027’de açılacak

2 Mart 2021
Sıradaki Yazı
Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 366 bine yaklaştı

Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 366 bine yaklaştı

  • Green Card başvuruları ne zaman? | Green Card başvurusu nasıl yapılır?

    Green Card başvuruları ne zaman? | Green Card başvurusu nasıl yapılır?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Amerika’da emeklilik | ABD’de nasıl emekli olunur?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • ABD’nin yüz ölçümü bakımından en büyük 10 eyaleti

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Başkan Biden Kovid-19 yardım paketini değiştiriyor

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • ABD’de ikinci el otomobil fiyatları son 50 yılın zirvesinde

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Forum USA

Amerika’daki Türklerin gazetesi FORUM USA, 2003 yılının Haziran ayından bu yana aralıksız yayınlanıyor. Forum USA, profesyonel gazetecilik eğitimi ve tecrübesi olan güçlü kadrosu, konusunda uzman yazarları ve kaliteli gazete tasarımıyla Amerika’daki Türk medyasının öncülüğünü yapıyor.

  • 12.4k Fans
  • 7.7k Followers
  • 31 Followers

KATEGORİLER

  • ABD
  • ABD – YEREL
  • AİLE VE ÇOCUK
  • BESLENME- GIDA
  • BİLİM
  • ÇEVRE
  • CORONA
  • DİJİTAL FORUM
  • DİN VE İNSAN
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • ENGLISH
  • FESTİVALLER – ŞENLİKLER
  • FORUM DÜŞÜNCE
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • İLANLAR
  • KÜLTÜR – SANAT
  • PHOTO GALLERY
  • RÖPORTAJ
  • SAĞLIK – YAŞAM
  • SANAT
  • SİNEMA – TİYATRO – TV
  • SOSYAL MEDYA
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • TÜRK TOPLUMU
  • TÜRKİYE
  • VIDEO GALLERY
  • YAŞAM
  • YAZARLAR
    • Ayşe Göktürk Tunceroğlu
    • Gülzade Oktay
    • Hayrettin Turan
    • Konuk Yazar
    • Mustafa Tuncer
    • Prof. Dr. Birol Akgün
    • Prof. Dr. Faruk Şen
    • Prof. Dr. İhsan Isık
    • Prof. Dr. Muhsin Kar
    • Robert Bonsignore
    • Said Arvas
    • Subegüm Bulut
    • Timur Akpınar
    • Ural Yeşil
    • Üstün Yüksel
    • Zakir Avşar
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Yayınlanmış Gazete Baskıları
  • Hakkında
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır. Forum USA Turkish American Newspaper

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • ABD
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR – SANAT
  • SPOR
  • YAŞAM
  • TEKNOLOJİ
  • TÜRK TOPLUMU
  • RÖPORTAJ
  • Yazarlar

Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır. Forum USA Turkish American Newspaper

Bu web sitesi tanımlama bilgileri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam ederek, kullanılan çerezlere izin vermiş oluyorsunuz. Gizlilik Politikamızı ziyaret edin.