No Result
View All Result
Forum USA
Advertisement
  • Anasayfa
  • ABD
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR – SANAT
  • SPOR
  • YAŞAM
  • TEKNOLOJİ
  • TÜRK TOPLUMU
  • RÖPORTAJ
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • ABD
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR – SANAT
  • SPOR
  • YAŞAM
  • TEKNOLOJİ
  • TÜRK TOPLUMU
  • RÖPORTAJ
  • Yazarlar
No Result
View All Result
Forum USA
Anasayfa DÜNYA

Oscar Ödüllü Yönetmen Kaşıkçı Belgeseli için Dijital Platformlarda Kendine Yer Bulamadı

Bryan Fogel'in Suudi muhalif Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin incelemenin konu alındığı belgeseli, belgesel filmler için önde gelen platformlar arasında kendine bir yer bulmakta zorlandı.

26 Aralık 2020
Oscar Ödüllü Yönetmen Kaşıkçı Belgeseli için Dijital Platformlarda Kendine Yer Bulamadı
Share on FacebookShare on TwitterShare on WhatsappShare on LinkedinShare on Email

Fogel’in ilk belgeseli “Icarus” da Rus doping skandalını ortaya çıkarmaya yardımcı olmuş, ve Netflix’te yayınlanan bu belgesel, Fogel’in Oscar kazanmasını sağlamıştı. Oscar ödüllü olmasına rağmen geniş akış servisinin olduğu platformlarda yer bulamayan Fogel, nihayetinde “The Dissident (Muhalif) ” isimli filmi için çok daha dar ve akış servisinin yoğun olmadığı bağımsız bir distribütor bulabildi.

“The Dissident(Muhalif)” artık 8 Ocak’ta premium video kanallarından satın alınabilecek ve film uluslararası olarak İngiltere, Avustralya, İtalya, Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerinde bir dağıtım ağı aracılığıyla gösterime girecek.

Ulaşılması daha mümkün potansiyel izleyiciye Netflix, Amazon Prime gibi hizmet servislerinden ulaşmaya uzak olan Fogel’e göre, bu platformların amacı güçlünün aşırıklıklarına dikkat çekmek değil, abone tabanlarını genişletmekti.

“The Dissidient(Muhalif)”, Ocak ayında Sundance Film Festivali’nde gıpta edilen bir noktaya ulaştı. Variety bunun “şaşırtıcı bir belgesel gerilim” olduğunu söylerken, Sundance’te kendisiyle ilgili bir belgesel için çalışan Hillary Clinton, sahnedeki bir röportajında “sosyal medyanın nasıl olabileceğini göstermenin ürkütücü derecede etkili olduğunu” söyleyerek insanları filmi izlemeye çağırdı.

Fogel, film yapım aşamasındayken de, aylar sonrasında da, Sundance’e kabul edildiğinde de, Netflix’i haberdar ettiğini söyledi. “Belgeseli görmeleri için ne kadar heyecanlandığımı onlara ifade ettim ve geri hiçbir şey duymadım” dedi. Amazon Stüdyoları da film için teklif vermeyi reddetti, Fogel’in yorum talebine yanıt vermedi. Artık Disney’e ait olan Fox Searchlight ve Parasite filminin distribütörü olan Neon da film için teklif vermedi.

Filmi finanse eden ve yapımcısı olarak görev alan Thor Halvorssen, “Gözlemlediğim şey, şirket kârlarına duyulan arzunun Amerika’nın film kültürünün bütünlüğünü zayıflattığı oldu” dedi. Chapman Üniversitesi’nin film okulu dekanı Stephen Galloway, “Bu tartışmasız bir şekilde politik ve bu hayal kırıklığı yaratıyor, ancak bunlar hayatta kalmak için ölüm yarışındaki devasa şirketler.” Ve ekledi; “Disney’in ya da Apple’ın farklı bir şey yapacağını düşünüyor musunuz? Göz ardı edilmesi zor ekonomik zorunlulukları var fakat bunları ifade özgürlüğü meseleleriyle dengelemeleri gerekiyor.” dedi. Filmin yönetmeni Ryan White, Sony’nin 2014 yılında hacklenmiş olmasına atıfta bulundu ve onlar veya alt kademeleri için yıkıcı olabilecek bir şekilde saldırıya uğrayabileceklerine değindi.

Fogel, “Icarus çıktığında Netflix’in 100 milyon abonesi vardı “dedi. (Netflix şu anda dünya çapında 195 milyon aboneye sahip.) “Ve David Fincher’ın, Martin Scorsese’nin, Alfonso Cuarón’un onlarla film yapmasını sağlamak için av içindeydiler. Bu yüzden ödül kazanabilecekleri bir filmleri olması onlar için çok önemliydi.” dedi.

“The Dissident(Muhalif) ” için sonuç ideal olmadı, ancak Fogel hala insanların filmi izleyeceğini umuyor ve Netflix’i sevdiğini, harika ‘Icarus’ deneyiminin ardından kendisini Netflix ailesinin bir parçası olarak gördüğünü, fakat ne yazık ki, Netflix’in Rusya ve Putin’e tutkuyla karşı çıkan, birkaç yıl önceki şirket ile aynı olmadığını düşünüyor.

Komedyen Hasan Minhaj’da Netflix’te yayınlanan Patriot Arc programında, Arap Dünyasının ihtiyaç duyduğu reformcu olarak nitelendirilen Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın, Kaşıkçı’nın ölümünden sonra bu imajının yıkıldığına değinmişti. Sonrasında ise program Netflix’ten kaldırıldı.

Zeynep Görünmek – Forum USA

Etiketler: Bryan FogelKaşıkçı belgeseliNetflixoscarSundance Film FestivaliThe Dissident

İlgili Haberler

NASA, Venüs için iki ayrı görev düzenlediğini duyurdu
ABD

NASA, Venüs için iki ayrı görev düzenlediğini duyurdu

4 Haziran 2021
Donald Trump’a 22.9 milyon dolarlık dava
ABD

Donald Trump’a 22.9 milyon dolarlık dava

26 Mayıs 2021
21 NİSAN 1915 VAN KATLİAMI
DÜNYA

21 NİSAN 1915 VAN KATLİAMI

24 Nisan 2021
Yunanistan’ın Bağımsızlığı Sürecinde Yok Edilen Mora Türkleri
DÜNYA

Yunanistan’ın Bağımsızlığı Sürecinde Yok Edilen Mora Türkleri

24 Mart 2021
Sıradaki Yazı
New York’taki en yüksek koronavirüs vakası olan bölgeler açıklandı

Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 338 bini aştı

  • ABD’de bulunan toplam banka sayısı açıklandı

    ABD’de bulunan toplam banka sayısı açıklandı

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • ABD’nin yüz ölçümü bakımından en büyük 10 eyaleti

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Amerika’da emeklilik | ABD’de nasıl emekli olunur?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Osmanlı’nın New York’u ve Şehzade Abdülkerim Efendi

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Yeşil Kart’a başvururken nelere dikkat etmeli?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Forum USA

Amerika’daki Türklerin gazetesi FORUM USA, 2003 yılının Haziran ayından bu yana aralıksız yayınlanıyor. Forum USA, profesyonel gazetecilik eğitimi ve tecrübesi olan güçlü kadrosu, konusunda uzman yazarları ve kaliteli gazete tasarımıyla Amerika’daki Türk medyasının öncülüğünü yapıyor.

  • 12.4k Fans
  • 7.7k Followers
  • 67 Followers

KATEGORİLER

  • ABD
  • ABD – YEREL
  • AİLE VE ÇOCUK
  • BESLENME- GIDA
  • BİLİM
  • ÇEVRE
  • CORONA
  • DİJİTAL FORUM
  • DİN VE İNSAN
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • ENGLISH
  • FESTİVALLER – ŞENLİKLER
  • FORUM DÜŞÜNCE
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • İLANLAR
  • KÜLTÜR – SANAT
  • PHOTO GALLERY
  • RÖPORTAJ
  • SAĞLIK – YAŞAM
  • SANAT
  • SİNEMA – TİYATRO – TV
  • SOSYAL MEDYA
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • TÜRK TOPLUMU
  • TÜRKİYE
  • VIDEO GALLERY
  • YAŞAM
  • YAZARLAR
    • Ayşe Göktürk Tunceroğlu
    • Gülzade Oktay
    • Hayrettin Turan
    • Konuk Yazar
    • Mustafa Tuncer
    • Prof. Dr. Birol Akgün
    • Prof. Dr. Faruk Şen
    • Prof. Dr. İhsan Isık
    • Prof. Dr. Muhsin Kar
    • Robert Bonsignore
    • Said Arvas
    • Subegüm Bulut
    • Timur Akpınar
    • Ural Yeşil
    • Üstün Yüksel
    • Zakir Avşar
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Yayınlanmış Gazete Baskıları
  • Hakkında
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır. Forum USA Turkish American Newspaper

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • ABD
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR – SANAT
  • SPOR
  • YAŞAM
  • TEKNOLOJİ
  • TÜRK TOPLUMU
  • RÖPORTAJ
  • Yazarlar

Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır. Forum USA Turkish American Newspaper

Bu web sitesi tanımlama bilgileri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam ederek, kullanılan çerezlere izin vermiş oluyorsunuz. Gizlilik Politikamızı ziyaret edin.