Cuma günü hayatını kaybeden George H.W. Bush’un cenaze töreni 5 Aralık’ta gerçekleşecek
Forum USA
Bush’un naaşı Pazartesi günü kongreye getirilecek ve Çarşamba gününe kadar halkın ziyaretinde olacak ve isteyenler saygılarını burada sunacak.
Sağlık sorunlarıyla boğuşan ve 94 yaşında hayata gözlerini yuman ABD’nin 42. Başkanıiçin Çarşamba günü Washington’da Ulusal Katedral’de cenaze töreni düzenlenecek ve ardından Texas’ta başkanlık kütüphanesinde toprağa verilecek.
Twitter mesajında Trump, “Başkan George H.W. Bush uzun, başarılı ve güzel bir hayata sahip oldu. Onunla birlikte olduğumda hayata olan sevgisini ailesine olan gururunu gördüm. Başardıkları başından sonuna müthişti. Gerçekten mükemmel bir insandı ve herkes tarafından özlenecek” dedi.
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Başkan Trump cenaza törenine katılacak.
President George H.W. Bush led a long, successful and beautiful life. Whenever I was with him I saw his absolute joy for life and true pride in his family. His accomplishments were great from beginning to end. He was a truly wonderful man and will be missed by all!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 1, 2018