No Result
View All Result
Forum USA
Advertisement
  • Anasayfa
  • ABD
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR – SANAT
  • SPOR
  • YAŞAM
  • TEKNOLOJİ
  • TÜRK TOPLUMU
  • RÖPORTAJ
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • ABD
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR – SANAT
  • SPOR
  • YAŞAM
  • TEKNOLOJİ
  • TÜRK TOPLUMU
  • RÖPORTAJ
  • Yazarlar
No Result
View All Result
Forum USA
Anasayfa ABD

ABD’nin 2020 yılında en başarılı Türk mezunları belli oldu

Merkezi Maryland’de bulunan, uluslararası öğrenci danışmanlık şirketi Study in America, 2020 yılında ABD üniversitelerinden mezun olmuş en başarılı 25 Türk öğrenciyi NAFSA verilerine göre açıkladı

10 Temmuz 2020
ABD’nin 2020 yılında en başarılı Türk mezunları belli oldu
Share on FacebookShare on TwitterShare on WhatsappShare on LinkedinShare on Email

NAFSA’ya (National Association of Foreign Student Advisors) istatistiklere göre Amerika’da şu anda 10,965 tane Türk öğrenci eğitim görüyor.

Bunlardan 3,295 tanesi lisans eğitimi alıyorlar. 2020 yılında Amerika’ya öğrenci gönderen ülkeler listesinde Türkiye 8. sırada yer alıyor. Bu öğrenciler Amerikan ekonomisine toplamda 570 Milyon Doların üzerinde gelir getiriyor

Study in America, öğrencileri belirlerken kriterlerini şöyle açıkladı: “En başarılı 2020 mezunlarını seçerken yalnızca akademik başarılarını değil, üstün liderlik özelliklerini de değerlendirdik. Bu öğrenciler sınıflarının ilk sıralamasına yer alıyorlar ve minimum 3.7 not ortalamasıyla (4 üzerinden) Summa veya Magna Cum Laude Onur ödülüyle geçen ay mezun oldular. Ayrıca gönüllü çalışmalar yaparak topluma yarar sağlayıp, edindikleri iş tecrübeleriyle de yaşlarından ileride bir olgunluk sergiliyorlar. Bu öğrencileri seçerken ki bir diğer kriterse sahip oldukları karakterleri, etraflarındakilere ilham vererek etkilemiş olmalarıdır. Bu öğrenciler çok yönlü, zeki ve güçlü karakterlere sahipler. Seçmiş olduğumuz 2020 mezunu en başarılı öğrenciler kusursuz bir şekilde Türkiye’yi okullarında temsil etmiş ve Türkiye’nin gelecekteki liderleri olmak için kendilerini hazırlamışlardır.”

Firma ayrıca ‘Covid virüsü yüzünden listemizde bulunan bu başarılı öğrencilerimiz ve aileleri mezuniyet seremonilerini yaşayamamış olsalar da kendileri Türkiye’nin geleceğine başarılarıyla katkıda bulunacaklarından eminiz.’ ifadelerini kullandı.

ABD’nin 2019 yılında en başarılı Türk mezunları belli oldu

 

Belirlenen Türk öğrenciler, Amerika’nın farklı bölgelerindeki prestijli üniversitelerden mezun oldu. Bu başarılı öğrenciler ve üniversiteleri şöyle:

Can Akdere

Columbia Üniversitesi boyunca bir çok etkinlikte yer alan Can, akademik olarak da üstün başarı ile mezun oldu. 2020 yılında, makine departmanında ve okulda gösterdiği üstün başarıları sayesinde, Mechanical Engineering Certificate of Merit ve Cum Laude ödüllerine layık görüldü. Her dönem üstün akademik başarıları sebebiyle Dean’s List’e giren Can, Pi Tau Sigma onur cemiyetine girmeye hak kazandı.

Aylin Çakar

Cornell’deki eğitimini ilk sene PricewaterhouseCoopers şirketinde yaptığı vergi danışmanlığı stajıyla, ikinci sene Diler Yatırım Bankası’nda yaptığı hazine bölümündeki stajıyla ve üçüncü sene uluslararası bir hukuk şirketi olan Proskauer Rose LLP New York’ta yaptığı Corporate Law stajıyla pekiştirdi. Mezuniyetten sonra Aylin, New York’ta yer alan Bank of America Merill Lynch bankasında bulunan Global Banking & Markets bolümü altındaki Global Transaction Banking bölümünde analist olarak çalışmaya başlayacak.

Doğuş Mordeniz

Üniversite eğitimine ilk olarak Biyomedikal Mühendisi olarak başladı ve Harvard Tıp Fakültesi’nde araştırmalar yaptı. Birinci sınıf yazını Güney Afrika’da sanal gerçeklik üzerine staj yaparak geçirdi. İkinci sınıfın yazında Japonya’nın ileri gelen üniversitelerinden Tohoku Üniversitesi’nde yapay zeka üzerine araştırma yapmak üzerine davet aldı. Japonca öğrenmeye başladı.

Alara Gebeş

University of Pennsylavnia’da okul hayatına Politika, Felsefe ve Ekonomi birleşiminden oluşan bölüm ile okumaya başladı. Fransızcadan sonra okulunda Rusça öğrenmeye başladı. Global Impact Collaborative kulübünde program yöneticiliği yaparak Kenya bazlı Women in Sustainable Enterprises organizasyonun gelişimi, pazar ve ürün araştırmasının yöneticiliğini yaptı. Okulundaki en büyük öğrenci tarafından yönetilen girişimcilik kulübü olan Youthhack’in parçası olan Alara, öğrenciler tarafından Startup Okulu’nun direktörlüğünü yapmak için seçildi ve yüksek başarılar göstermiş girişimciler ve profesörlerle bu alanda ilerlemek isteyen öğrencileri birleştirdi.

Doruk Paksoy

Chicago Üniversitesi’nde, matematik ve ekonomi alanlarında çift anadal yaptı. Üniversitenin ilk yılında Prof. John List ve Prof. James Heckman’ın araştırmasında araştırma asistanı olarakgörev alarak Chicago şehrinin Güney Yakası’nda ilköğretime devam eden çocuklar üzerinde davranışsal deney çalışmalarında bulundu ve araştırma analizine yardım etti. Doruk’un üniversitede finansa olan ilgisi arttı ve “Undergraduate Investment Banking Group” ve “Trott Business Program” da aktif rol aldı. Bu kulüpler dahilinde, dünyanın en büyük finansal yatırım şirketlerinde çalışan kişilerle iletişime geçme imkanı buldu.

Verda Seneor

Brown üniversitenin verdiği en yüksek onur ödülü olan Magna Cum Laude derecesi ile mezun olmuş ve Phi Beta Kappa onur derneğine seçilmiştir. Üniversitenin bir dönemini, işletme alanında dünyanın ileri gelen okullarından Bocconi Üniversitesinde, Milano’da okumuştur. Üniversitenin son senesi Psikoloji alanında “farkındalık ve zamanın göreceliği” üzerine; Ekonomi alanında ise “Oscar Ödülünün Filmlerin Başarısına Etkisi” hakkında araştırma projeleri yapmıştır.

Timur Emre Civan

Columbia Üniversitesi’ne başladığında sosyal bilimler ile birlikte sayısal bir alana da yönelme isteği ile Ekonomi okumaya karar verdi. 3. Sınıfta okula gelmesine rağmen çok hızlı adapte olarak akademik ve sosyal başarısını devam ettirdi. Columbia Türk Öğrenci Birliği’nde, Columbia Aşevi ve Columbia One For The World kulüplerinde aktif rol aldı. Son senesinde Dünyadaki aşırı yoksulluğu, efektif yardımla çözmeyi amaçlayan One For The World’de başkanlık yaptı. Okulunun yanında Ekonomi departmanında, bir sivil toplum kuruluşunda ve bir teknoloji start-up’ında çalışma fırsatları buldu. Bu süreçte Columbia’nın core curriculum’unu ve kendi bölümünü iki yılda tamamlayarak 2020 senesinde Magna Cum Laude ve Senior Class Marshall olarak mezun oldu. Mezuniyetinin ardından birkaç sene çalıştıktan sonra eğitimine Amerika’da hukuk okuyarak devam etmeyi planlıyor.

Şule Kahraman

MIT Center for Brains, Minds and Machine’de, MIT CSAIL (Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı) ve MIT Quest for Intelligence laboratuvarında yapay zeka ile ilgili araştırmalarda yer aldı. Önümüzdeki akademik yıl içerisinde ise yüksek lisans eğitimini, yapay zeka ve istatistik çalışmalarını MIT’de devam ettirecek. Robert Kolej’de ve MIT’de tam burslu okuyan Şule, eğitimine her daim destek veren ebeveynleri Fatma Kahraman ve B. Halit Kahraman’a müteşekkirdir.

Sani Eskinazi

Stanford’da Moleküler Biyoloji üzerine ana dal ve Tarih alanında yan dal yapan Sani üniversite hayatındaki başarısını profesörlerine, ailesinin sonsuz desteğine ve tanıştığı arkadaşlarına adamaktadır. Derslerinin yanı sıra Sani yazlarını iş tecrübesi kazanarak geçirmeyi tercih etti. 3 yazını Biyoloji Bölümü’nde Profesör Feldman’ın laboratuvarında araştırma görevlisi olarak geçirdi. Hücrelerin ‘anteni’ olarak addedilebilecek “cilia” organelinin yapıtaşları üzerine çalışan Sani daha önce keşfedilemeyen bir proteinin hücredeki görevini anladı ve buluşlarını Fransız doktora sonrası araştırma görevlisi Dr. Magescas ile birlikte bir makalede paylaşmaya hazırlanıyor. Bu organelin kanserden polikistik böbrek hastalığına kadar birçok sağlık sorununa yol açtığını bilen Sani buluşlarının bir gün insan sağlığına da fayda sağlayacağını ummaktadır.

Hazal Su Dinç

Hazal, Claremont McKenna College’e; Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından verilen “bilim alanında mükemmelliyete dayalı” bir akademik bursla kabul aldı. Birinci sınıfta çoğunlukla son sınıf öğrencilierinin başvurduğu bir araştırma pozisyonuna kabul alan 2 öğrenciden biri oldu ve Keck Graduate Institute’de CRISPR-Cas9 alanında çalıştı. İlk senesinin ardından bilgisayar bilimine ilgisi artan Hazal Neuroscience’a ek olarak Harvey Mudd College’de Computer Science bölümü ile çift anadal yaptı. Üniversitenin ikinci senesinde Blockchain yazılımı ve danışmanlığı yapan bir start up’da çalıştıktan sonra üçüncü senesinde Microsoft’da yazılım mühendisi olarak staj yaptı. Cloud ve yapay zeka güvenliği bölümündeki 3 aylık staj yaptı. Bu stajı esnasında mezuniyetten sonra başlamak üzere iş teklif alan Hazal çalışmalarına yapay zeka ve internet ağları güvenliği üzerinde Microsoft’da devam edecektir.

Listenin devamı için:

http://www.studyinamerica.com/uncategorized/top2020_all/

 

Etiketler: ABDAlara GebeşAMERİKAamerika birleşik devletleriAylin ÇakarDoğuş MordenizokulStudy in AmericaTimur Emre Civantürk mezunTürk mezunlarüniversite

İlgili Haberler

FDA Johnson&Johnson aşı kullanımını durdurma çağrısında bulundu
ABD

FDA Johnson&Johnson aşı kullanımını durdurma çağrısında bulundu

13 Nisan 2021
Pentagon gizemli olaylar için ‘Tanımlanmayan Hava Olayları Görev Gücü’ kurdu
ABD

Savunma Bakanlığı Kovid-19’u tespit eden mikroçip geliştirdi

12 Nisan 2021
Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 230 bini geçti
ABD

Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 561 bini geçti

11 Nisan 2021
Hawaii eyaletinde otele silahlı saldırı
ABD

Hawaii eyaletinde otele silahlı saldırı

11 Nisan 2021
Sıradaki Yazı
İngiliz basınından iddia: Mesut Özil’in yeni adresi ABD olacak

İngiliz basınından iddia: Mesut Özil’in yeni adresi ABD olacak

  • Green Card başvuruları ne zaman? | Green Card başvurusu nasıl yapılır?

    Green Card başvuruları ne zaman? | Green Card başvurusu nasıl yapılır?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Yunanistan’ın Bağımsızlığı Sürecinde Yok Edilen Mora Türkleri

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Yeşil kart (green card) başvuruları hakkında yeni açıklama

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Amerika’da emeklilik | ABD’de nasıl emekli olunur?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Kars Kahramanı Williams Paşa ve Kanada’nın “Kars”ları

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Forum USA

Amerika’daki Türklerin gazetesi FORUM USA, 2003 yılının Haziran ayından bu yana aralıksız yayınlanıyor. Forum USA, profesyonel gazetecilik eğitimi ve tecrübesi olan güçlü kadrosu, konusunda uzman yazarları ve kaliteli gazete tasarımıyla Amerika’daki Türk medyasının öncülüğünü yapıyor.

  • 12.4k Fans
  • 7.7k Followers
  • 31 Followers

KATEGORİLER

  • ABD
  • ABD – YEREL
  • AİLE VE ÇOCUK
  • BESLENME- GIDA
  • BİLİM
  • ÇEVRE
  • CORONA
  • DİJİTAL FORUM
  • DİN VE İNSAN
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • ENGLISH
  • FESTİVALLER – ŞENLİKLER
  • FORUM DÜŞÜNCE
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • İLANLAR
  • KÜLTÜR – SANAT
  • PHOTO GALLERY
  • RÖPORTAJ
  • SAĞLIK – YAŞAM
  • SANAT
  • SİNEMA – TİYATRO – TV
  • SOSYAL MEDYA
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • TÜRK TOPLUMU
  • TÜRKİYE
  • VIDEO GALLERY
  • YAŞAM
  • YAZARLAR
    • Ayşe Göktürk Tunceroğlu
    • Gülzade Oktay
    • Hayrettin Turan
    • Konuk Yazar
    • Mustafa Tuncer
    • Prof. Dr. Birol Akgün
    • Prof. Dr. Faruk Şen
    • Prof. Dr. İhsan Isık
    • Prof. Dr. Muhsin Kar
    • Robert Bonsignore
    • Said Arvas
    • Subegüm Bulut
    • Timur Akpınar
    • Ural Yeşil
    • Üstün Yüksel
    • Zakir Avşar
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Yayınlanmış Gazete Baskıları
  • Hakkında
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır. Forum USA Turkish American Newspaper

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • ABD
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR – SANAT
  • SPOR
  • YAŞAM
  • TEKNOLOJİ
  • TÜRK TOPLUMU
  • RÖPORTAJ
  • Yazarlar

Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır. Forum USA Turkish American Newspaper

Bu web sitesi tanımlama bilgileri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam ederek, kullanılan çerezlere izin vermiş oluyorsunuz. Gizlilik Politikamızı ziyaret edin.